Historie

Spreuken verlevendigen Wouw 

sp
“In alles wat ons pad kruist zit wel iets om je aan te ergeren,maar ook iets om je over te verheugen” 

Op initiatief van Wouw Promotie is een vijftal jaren geleden de wandel -en fietsroute “De Ster van Wouw” aangelegd. De route is genoemd naar de voormalige brouwerij “de Ster” en heeft ook de vorm van een ster. Door deze vorm is het mogelijk om de route ook in gedeeltes te lopen, omdat je steeds terug loopt naar de kern van het dorp. De totale route is 14 km. lang en start op de markt in Wouw, waar genoeg gratis parkeerruimte is. De route met een uitvoerige beschrijving is te koop bij de VVV’s in West-Brabant. 

Om deze route nog aantrekkelijker te maken ontstond het idee de route te verlevendigen met spreuken. Spreuken kunnen grappig ,inspirerend en gevat zijn en kan men er toe aanzetten om er over na te denken. Een van de spreuken is dan ook “Als een zin niet volstaat, helpen duizend woorden ook niet”. De inbreng van spreuken was oneindig maar na rijp beraad zijn er 33 spreuken over gebleven, zegt Will Mathijssen, mede initiatiefnemer. We hebben ook gezocht naar spreuken die iets met het wandelen te maken hebben en die betrekking hebben op de situatie ter plaatse, bij de Molen kun je bijvoorbeeld lezen… ”Wie altijd de wind in de rug wil hebben, komt nooit thuis” of bij de basisschool de Stappen “Het geheim van vooruit komen: is de eerste stap zetten!”. 

Je herkent de spreuken aan de blauwe bordjes met witte letter. De officiële ingebruikname was op zondag 27 juni 2010 op de Markt in Wouw, waar Wethouder Adriaansen samen met voormalige voorzitter, Maarten Verheij, het laatste bordje bevestigd heeft aan de muur bij Chinees Restaurant “Bali”. 

Born Light

bl

 

Melkbussen van vijf meter als kunst bij afslag Heerle Onthulling 15 juni 2012

Melkbussen van vijf meter als kunst bij afslag Heerle
 

melkbussen

Na bijna 25 jaar wachten werd op 15 juni 2012 de twee zes meter hoge melkbussen langs de A58 bij Heerle onthuld. De Stichting Wouw Promotie, en met name Karel Schrooyen, heeft zich daar al die jaren voor ingezet. Ter gelegenheid van dit feit werd 's avonds op de Markt een groots bussenfeest op touw gezet, een soort volksfeest voor groot en klein.